Äppelkaka med ananas



Jag hittade ett spännande recept på någon matblogg för ett tag sedan. Äppelkaka med ananas. Det lät ju himla smarrigt så jag var tvungen att testa. Jag gillade kakan men den kunde ju smakat mer ananas helt klart. Jag ska nog testa att göra med en större burk annas nästa gång. Här får ni receptet.

Smet: 125 g avsvalnat smält smör, 1 dl strösocker, 2 ägg, 2 1/2 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker,
1 liten burk avrunnen ananaskross, 2 msk fil, 3-4 små äpplen, kokosflingor till formen

Garnering: 1 msk strösocker + 1 msk kardemumma

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader C. Rör ihop smör och socker, tillsätt äggen ett i taget. Rör ner mjölet blandat med bakpulver (och ev. vaniljsocker) och tillsätt avrunnen ananas och fil. Häll smeten i smord och kokosbröad form med löstagbarbotten (24 cm i diameter).

Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor och stick ner dem i smeten tätt intill varandra – i en yttre och en inre ring (eller i eget varfritt mönster).  Blanda socker och kardemumma till garneringen och strö kryddblandningen över äpplena. Grädda i cirka 40 minuter eller tills kakan stannat och fått fin färg.

Fri påsättning!



HAHAHAA!!

Björn ♥



Den är så himla störtskön!