Vill du bli medlem i Middagshjälpen?

 
Jag är medlem i Middagshjälpen - en matcommunity där man delar med sig av tips, råd och recept! Jättekul, tycker jag som är mat- och bakintresserad. Man samlar dessutom poäng, som man sedan byter ut mot köksprylar. Jag har bland annat bytt ut mina mot 6 st rörstrand skålar, en kniv och två kökshanddukar. Skitkul! :D

Det är såklart gratis. Vill du bli värvad? Du får 500 poäng i startpoäng om du låter mig värva dig. Kommentera här och Lämna din e-postadress så kommer en inbjudan snarast. 

Vi kanske ses där?! 
 

Fear of the dark.

 
 
"Fear of the dark."

Dagens moomin!

 ♥♥♥♥♥

Jag får testa tandkräm!

Genom Chic, en tidning för tjejer/kvinnor så ska jag få testa denna tandkräm. Det sjka bli väldigt spännande! Hoppas att den är bra. 
 
 

Lyko.se?

Är det någon som har bra erfarenhet av deras sida? Jag har försökt beställa en sak i säkert en timme nu. Först loggas jag ut sen försvinner varan i varukorgen. Då måste jag logga in igen, lägga saken i varukorgen igen. När jag kommer till kassan är det borta, jag får börja om igen. Jag blir trött. Snart slipper dom mig som kund! :)
 

Söta pyjamasbyxor!

Jag måste hylla Cubus! Dom gör alltid så himla söta pyjamasbrallor. Ett hett tips om du letar efter det. 
 
 

Hjärtformade morotsbitar

Jag hittade för ett tag sen någon amerikansk blogg där dom hade gjort hjärtformade morotsbitar. Jättegulligt! Jag var tvungen att testa. Det är pilligt men ack så roligt. Tänk att ha såna bitar i soppan istället för vanliga slantar. Testa vettja! 

Skala en morot och skär sedan ett hack i övre delen, som på bilden här nedan ungefär. 


Använd en potatisskalare till att "mjuka" upp alla kanter. Hyvla lite i taget tills du får en hjärtform som du är nöjd med. Du får ta sida för sida tills du är nöjd. Misslyckas du, skär av biten och ta nya tag. 


Mina hjärtan. Inte det perfektaste men det är ju fortfarande roligare att äta såna här istället för vanliga slantar! ;)
 
www.middagshjälpen.se

Katterna testar mat!

Mina katter hade turen att bli testpiloter för Smartson. Vi fick en påse med GOURMET A la Carte. Katterna får inte blötmat så jätteofta så det är rena lyxen. Den fick blandat betyg hos oss. Lilltjejen vägrade smaka men dom två äldre tyckte att den var god. 


 
 

Finfrukost!



Det är så mysigt med helg, man kan laga roligare frukostar i lugn och ro. Här har jag svängt ihop lite kardemumma-pannkakor. Serverar med grädde och bär. Riktigt gött! 


Moomin-mugg

Jag är förälskad i moomin-porslin. Här är min första mugg till samlingen. Nu har jag 12 muggar, 4 tallrikar och 4 skålar. Mer ska det bli. Har du något favorit-porslin?

 

Fina burkar!

Dessa fina burkar har jag bytt till mig för poäng hos Middagshjälpen. Suveränt! Visst är dom fina?! :) 
Vill du bli värvad? Lämna en kommentar här så värvar jag dig. Du får 500 poäng som start i så fall. 
 

Think of all the roads

 
 
"Think of all the roads
Think of all their crossings
Taking steps is easy
Standing still is hard
Remember all their faces
Remember all their voices
Everything is different
The second time around"

Sockerpasta - söta figurer

 
Snart är det dags att börja tänka på julbaket. Varför inte redan nu börja göra små söta figurer till pepparkakshuset? Här ovan är tre figurer som jag gjort av sockerpasta. Det är lättarbetat och står sig bra i rumstemperatur. Jag föredrar personligen att arbeta med sockerpasta än med marsipan. 
 
Sockerpasta är enkelt att göra också. Här är ett recept:
1 msk gelatinpulver
4 msk kallt vatten
30 gram kokosfett
1 dl vit sirap
1 kg florsocker
1 msk rapsolja

Häll gelatin och vatten i en kastrull och låt svälla en stund. Värm försiktigt på plattan tills gelatinet har smält. Tillsätt kokosfett och låt det smälta. Låt svalna. Sikta upp ca 8 dl florsocker i en bunke. Spara resten till knådningen. Häll vätskan i bunken, tillsätt sirapen och blanda ihop. Enklast med elvisp med degkrokar. 
Häll sedan ut degen på en yta som du pudrat florsocker på. Knåda in mer florsocker i degen till önskad fasthet. 
Ska den förvaras i kylen så behöver du inte knåda in allt för mycket florsocker, då den stelnar till i kylen.
Men ska den arbetas med samma dag, knåda ihop till en fast deg. 

Lycka till!
 
 
www.middagshjälpen.se

Grubbeltrubbel.

Jag är verkligen i en grubbel-period. Det har varit för mycket den senaste månaden. Allt med hunden har fått mig att krascha. Jag måste försöka se allt från den ljusa sidan. Fast det är alltid svårt i såna situationer. Hjärnan har fuckat ur totalt. Det är ingen som frågar hur jag mår, utan alla bara pratar om sig själv. Jag har lite svårt för såna människor, som bara är egoistiska och inte ens kan bry sig för 5 sekunder. Då inser jag att jag kan vara utan såna människor i mitt liv. Jag tror jag blir gladare då. 

When I'm gone

"Yeah...
It's my life...
 My own words I guess..."

 

What to do.

Usch, det är ju ingen kul känsla, eller vad sägs?!  Det är mest bara jobbigt och ibland vet  jag inte vart jag ska ta vägen. Många vägskäl nu. Vad ska man välja? Hur mycket tid är det värt att lägga ner på grubblerier då? Frågorna är många. Jag vet inte vart jag ska börja ens. Det är skönt att skriva av sig all rappakalja, kanske man blir en smula klokare sen? Fast ibland undrar jag... 

Det är en jobbig grej på jobbet just nu. Det är jobbigt för jag vet inte hur jag ska förhålla mig till det. Jag märker väl, men hatar känslan man får innan. What to do, what to do. 

Tävlar om YANKEE CANDLE

"TÄVLA OM ETT LJUS FRÅN YANKEE CANDLE
HOS JENNIE BERGIUS - FÄRG OCH KÄRLEK"
 
Avslutas den 22 november 2013. 

Muggkaka is the shit!

Muggkaka är väldigt tacksamt när man bor själv! Det går fort att tillaga och man får en portion. Gott är det och man kan variera det i all oändlighet, typ iaf. Jag brukar köra på mandelmjöl & kokosmjöl i mina, tycker det ger bra smak. Och mätt blir man! 

Varför inte bjuda kompisen på en muggkaka? Kompisen kan välja smak själv, så slipper man bråka om vad för typ av kaka man ska göra också! ;)  Bra va? 

 
Choklad/kaffe/kokos muggkaka/ mug cake
 
1 ägg
1 msk kokosmjöl
2 msk mandelmjöl
1 msk riven kokos
2-3 msk kallt starkt kaffe
1 msk stevia strö
2 tsk kakao
0,5 tsk bakpulver
lite vaniljpulver
 
Vispa ihop allt i en bunke till en slät smet.
Smörja en mugg med tex kokosolja, häll i smeten där i.
Plasta för muggen och micra på full effekt i ca 45sek - 1 minut. 

Servera med en klick grädde och hallon. 
 
 
 
www.middagshjälpen.se

Karusell!



Blev just akut sugen på att åka karusell. Lite abstinens sådär! :P 
 

Min Stora Dag

Jag hade en del poäng på SJ Prio att lösa in. Jag valde att donera poängen till stiftelsen "Min stora dag". SJ skänker poängen till stifelsen, så kan dom använda till resor hos SJ. Suveränt, tycker jag! :)
 
 

Wrecking ball

 
I came in like a wrecking ball
I never hit so hard in love
All I wanted was to break your walls
All you ever did was wreck me
Yeah, you, you wreck me

Pimpa lister!



Ett tips som man kan använda washi-tape till. Jag har livat upp kryddhyllan ovanför spisen här. 
Washi-tape går att ta bort enkelt när man har tröttnat!
 

Swan lake

 

Solrosfrallor

Jag bakade dessa goda solrosfrallor till mormor förra helgen. Hur goda som helst och smidiga att göra.


Recept:
25 g jäst
2½ dl fingervarmt vatten
½ tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl havregryn
1 dl grahamsmjöl
½ msk honung
1 msk rapsolja
4 dl vetemjöl

 
Smula ner jästen i vattnet och rör tills jästen löst upp sig. 

Tillsätt salt, solrosfrön, havregryn, grahamsmjöl, honung, olja och det mesta av vetemjölet. Rör ihop i ca 8 minuter i maskin, eller tills degen släpper från kanterna.
Låt jäsa till dubbel storlek, ca 1-1,5 timme.

 
 
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 10 st lika stora bitar. Gör dom runda och lägg på plåt. Låt jäsa ca 30-40 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader. Grädda frallorna i ca 10 minuter.
 
 
www.middagshjalpen.se

Lila

Tänk om det kunde vara sommar igen! :) Fast det ska bli mysigt med vinter också. 

 

Så magiskt!