Sockerpasta - söta figurer

Snart är det dags att börja tänka på julbaket. Varför inte redan nu börja göra små söta figurer till pepparkakshuset? Här ovan är tre figurer som jag gjort av sockerpasta. Det är lättarbetat och står sig bra i rumstemperatur. Jag föredrar personligen att arbeta med sockerpasta än med marsipan.
Sockerpasta är enkelt att göra också. Här är ett recept:
1 msk gelatinpulver
4 msk kallt vatten
30 gram kokosfett
1 dl vit sirap
1 kg florsocker
1 msk rapsolja
4 msk kallt vatten
30 gram kokosfett
1 dl vit sirap
1 kg florsocker
1 msk rapsolja
Häll gelatin och vatten i en kastrull och låt svälla en stund. Värm försiktigt på plattan tills gelatinet har smält. Tillsätt kokosfett och låt det smälta. Låt svalna. Sikta upp ca 8 dl florsocker i en bunke. Spara resten till knådningen. Häll vätskan i bunken, tillsätt sirapen och blanda ihop. Enklast med elvisp med degkrokar.
Häll sedan ut degen på en yta som du pudrat florsocker på. Knåda in mer florsocker i degen till önskad fasthet.
Ska den förvaras i kylen så behöver du inte knåda in allt för mycket florsocker, då den stelnar till i kylen.
Men ska den arbetas med samma dag, knåda ihop till en fast deg.
Lycka till!
www.middagshjälpen.se.
Kommentarer
Trackback