Solrosfrallor

Jag bakade dessa goda solrosfrallor till mormor förra helgen. Hur goda som helst och smidiga att göra.


Recept:
25 g jäst
2½ dl fingervarmt vatten
½ tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl havregryn
1 dl grahamsmjöl
½ msk honung
1 msk rapsolja
4 dl vetemjöl

 
Smula ner jästen i vattnet och rör tills jästen löst upp sig. 

Tillsätt salt, solrosfrön, havregryn, grahamsmjöl, honung, olja och det mesta av vetemjölet. Rör ihop i ca 8 minuter i maskin, eller tills degen släpper från kanterna.
Låt jäsa till dubbel storlek, ca 1-1,5 timme.

 
 
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 10 st lika stora bitar. Gör dom runda och lägg på plåt. Låt jäsa ca 30-40 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader. Grädda frallorna i ca 10 minuter.
 
 
www.middagshjalpen.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback