Kära Marianne...

Jag är som sagt helt förälskad i Marianne godiset från Fazer! Sjuuukt goda. Vid nyår var det uppdrag hos Middagshjälpen att komma med en 3-rätters middag. Jag klurade och klurade över efterrätten. Fick syn på min gamle påse med Marianne. Fick en idé - Marianne mousse. Det kan ju inte bli äckligt. Sagt och gjort, det blev en Marianne mousse. Sjukt god. Smälte i munnen och det var jättegött med lite krisp i. Testa!
Lovar att du inte blir besviken.

Marianne mousse
100 g choklad
1 äggula
2 dl vispad grädde
12 marianne godisar

Vispa upp grädden, inte för hårt!
Krossa marianne-godiset.
Smält chokladen över vattenbad och blanda i marianne-godiset.
Ställ åt sidan en liten stund.
Vispa i äggulan och lite grädde i chokladsmeten. Rör ordentligt.
När du ser att det inte skär sig, häll i lite mer grädde och rör om.
Rör i resten av grädden och portionera upp i fina glas.
Låt stå i kylen minst 1 timme innan servering.

När du serverar, garnera med ett par hallon.

 


 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback