Pulled pork - dragen gris!

Dagens innemat nummer ett. Jag är så kool att jag upptäckte den innan det blev modernt! ;) 
Det är sjukt gott. Gillar man kött så ska man absolut ge sig på detta, tycker jag! Det är inte svårt alls men det tar en stund att förbereda - tänk minst 7-8 timmar!
 
Recept:
1 kg benfri fläskkarré
2 gul lök
6 vitlöksklyftor
2 dl bbq-sås
salt
cayennepeppar
~ 5 dl vatten
1,5 msk kalvfond

Sätt ugnen på 100 grader.
Ta fram en gryta som tål ugnsvärme. Salta och krydda köttet med cayennepeppar. Ta lite på känn. Lägg köttet i grytan och häll på bbq-sås. Skala och dela löken i bitar. Sprid ut löken runt köttet. Blanda vatten med fond (du kan ta en buljongtärning istället) och häll på det över köttet. Jag brukar ta så mkt vatten så att det täcker köttet.
Ställ in grytan längst ner i ugnen och låt vara 7-8 timmar. Kolla till köttet efter ett par timmar, vänd gärna på det en gång!  När det gått ca 7 timmar kan du ta ut grytan ur ugnen och kolla om det är färdigt. Det ska falla i sär när det är färdigt om du drar försiktigt med en gaffel!

Jag brukar hälla allt i en sil och låta allt vatten åka bort. Så att köttet blir "torrt" innan jag serverar det.
Servera som tacos - med tortillas och grönsaker och en god sås. Eller i pitabröd. Förslagen är många!
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback