Hemmagjord kebab!

I helgen har jag roat mig med att göra egen kebab. Mmm, så gott det är! Tänkte göra en guide här, hur jag gjorde.
 
Recept:
600 g blandfärs
300 g fläskfärs
1 msk potatismjöl
1 tsk vitlökspulver
1 msk kalvfond
1,5 tsk svartpeppar
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk spiskummin
2 tsk salt


Blanda ihop köttfärsen. Tillsätt potatismjöl, fond och kryddor.

Forma smeten till en rulle ca 5 cm i diameter. Packa in i dubbelt aluminiumfolié till en hård rulle.
Låt ändarna på rullen vara öppen så att köttsaft och fett kan rinna ut.
 
Lägg rullen på en ugnsplåt. Stek i 3 timmar i 100 grader. Stäng av ugnen och låt rullen ligga kvar 1 timme.
Ställ kallt i kylen, gärna över natten.
Ta fram rullen och skär remsor med en osthyveln.
Värm på kebaben i stekpanna på låg värme i smör innan servering.

Servera med grönsaker och en god vitlökssås.
Middagshjälpen hittar du fler av mina recept, tex den goda vitlökssåsen.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback